A Pécs Rádió, mint médium, fejleszti a többszínűségre és közösségi részvételre épülő kommunikációt, ami nyitott a szociális és kulturális szektorokban részt vevő minden ember számára, akiknek kevesebb lehetőségük van megnyilvánulni a média többi területén. Ennek a gyakorlatnak az alapja a kommunikációhoz, de még inkább az informálódáshoz való alapjog. Alapja még a rádiózásnak közösségi szolgálatként való felfogás, amely meghatározza a napi ténykedésünket.

PÉCS RÁDIÓ aktívan részt vesz PÉCS és Baranya megye kulturális, művészeti, hagyományőrző, városépítő – szépítő életben, támogatva az ez irányú tevékenységet műsoraival, vagy a helyszíni részvételével.
Pécs Rádiót a kiegyensúlyozottság, a kiszámíthatóság jellemzi.
Műsorainkat úgy alakítjuk, hogy folyamatosan igazodjon a hallgatók igényeihez szokásaihoz számítva a hallgatók elismerésére és szeretetére.
A Pécs Rádió beindításával az volt a célunk, hogy Pécsnek, Baranya Megyének legyen egy olyan rádiója amely főleg Pécs és Baranya Megye aktualitásairól, (hírek, információk) szól. PÉCSRŐL, nem csak PÉCSNEK.